Ez az édes apró sütemény karácsonykor is jó választás lehet. A diónak és a mandulaaromának köszönhetően igazán finom íze van. Hozzávalók a tésztához: 20 dkg porcukor 25 dkg vaj 40 dkg liszt 20 dkg darált dió 1 evőkanál őrölt fahéj 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál rum Töltelék készítéséhez: 3 evőkanál liszt 3 dl tej 20 dkg vaj 15 dkg porcukor Ízlés szerint rum- vagy mandulaaroma Először is keverjük ki habosra a vajat a porcukorral, a lisztet keverjük össze a kakaóporral és fahéjjal, majd adjuk hozzá a darált dióval együtt, rummal ízesítsük, dolgozzuk jól össze tésztát. Ha kész van, akkor rakjuk fóliába, és pihentessük 1-2 órán át hideg helyen. A pihentetet tésztát a margarinnal kikent sütőformákba simítjuk, 180 fokos sütőbe megsütjük. Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a tölteléket. A lisztet kevés hideg tejjel csomó mentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet, lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a porcukorral, mandulaaromával, rumaromával kikevert vajat. A mandulákat miután kihűltek kettesével töltsük meg. | ![]() |
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.