Az édesszájúaknak tökéletes lehet ez a sütemény, melynek készítésekor édes , fűszeres illatok áradnak majd a konyhából karácsonyi hangulatot teremtve az otthonunkba.
23 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg puha vaj
27 dkg porcukor
csipetnyi só
1 evőkanál rum
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
14 dkg trópusi aszalt gyümölcs
5 evőkanál ananászlé
7-8 evőkanál citromlé
2 evőkanál kókusztej (hipermarketekbe is kapható)
sárga élelmiszer színezék
folpack
Elkészítése:
A sütőporral elvegyített lisztet a vajjal, 7 dkg porcukorral, a sóval, a rummal, a citromhéjjal, a tojássárgájával és egy evőkanál hideg vízzel simára összegyúrjuk. Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe.
A kb. 12 dkg felaprított aszalt gyümölcsöt az ananászlével, 2 evőkanál citromlével meg a kókusztejjel felforralunk, és alacsony hőfokon kb. 8 percig főzzük.
A tésztát osszuk két adagra, majd sütőpapír között nyújtsuk ki 3 mm vastagra, és vágjunk ki belőle 4x4 cm-es négyzeteket. Közepükre fél-fél teáskanál tölteléket halmozzunk. Hajtsuk rá a tésztát, és lisztezett kézzel formáljuk golyóvá. A golyókat rakjuk bele sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 175 fokon tepsinként kb. 14 percig sütjük, majd rácson hagyjuk hűlni.
A maradék porcukrot a maradék citromlével keverjük simára, és osszuk ketté. Az egyiket fessük meg az élelmiszer színezékkel. Vonjuk be golyókat a sárga vagy a fehér mázzal. a maradék mázat töltsük kis nejlonzacskóba, és az egyik sarkán vágjunk rajta egy kis lyukat. Végül a golyókat a kétféle cukormázzal és az aszalt gyümölccsel díszítsük.
Elkészítési idő: 2 óra
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.