A habcsók nagyon sok családban az ünnep részét képezi, legtöbbször cukrászdából, szupermarketekből szerezzük be ezt az édes habkarikát. Receptünkkel érdemes megpróbálkozni elkészítésével, főleg akkor, ha a nagy sütés főzés közepette marad fölösleges tojásfehérjénk. Hozzávalók: 6 tojásfehérje 1 evőkanál citromlé 35-40 dkg porcukor, 1-1 csepp ételfesték Elkészítése: Verjük a tojásfehérjéket kemény habbá, és adjuk hozzá apránként a porcukrot, a citromlevet, majd gőz fölé állítva addig kell verni, míg sűrű, fényes massza nem lesz belőle. Ekkor töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba ( előzőleg tetszés szerint ételfestékkel is színezhetjük), majd nyomjunk belőle sütőpapírral bélelt tepsibe karikákat vagy más formákat. Langyos sütőben 60-70 perc alatt megszárítjuk. Elkészítés: megalkotás 30 perc + szárítás | ![]() |
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.